1.5.98

ΜΑΪ. 1998 - Καταργείται ο Αστυνομικός Σταθμός Αιγείρας.

Πριν καλά – καλά ξεκινήσει να λειτουργεί ο νεοσύστατος Δήμος Αιγείρας άρχισε το ξήλωμα υπηρεσιών! Συγκεκριμένα έκπληξη προκάλεσε το γεγονός ότι η μοναδική δημόσια υπηρεσία που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην Αιγείρα φαίνεται να είναι υπό κατάργηση.
Όλο το σκηνικό του κλεισίματος ξεκινά στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης της Ελληνικής Αστυνομίας. Ένας νέος ‘‘Καποδίστριας’’ δηλ., αυτή τη φορά όμως ‘‘Αστυνομικός’’ προβλέπει την λειτουργία μιας Αστυνομικής Υποδιεύθυνσης στο Αίγιο, ένα Αστυνομικό Τμήμα στα Καλάβρυτα και ένα στην Ακράτα.
Όσον αφορά ειδικότερα την περιοχή, η πρόταση υπηρεσιακών παραγόντων προς το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης αναφέρει ότι το υπάρχον Αστυνομικό Τμήμα Ακράτας θα αστυνομεύει στο εξής και τον Δήμο Αιγείρας, όλη δηλ. Την Ανατολική Αιγιάλεια.
Εκατοντάδες όμως είναι οι αντιδράσεις και οι διαμαρτυρίες που καταγράφονται μεταξύ των πολιτών και φορέων της περιοχής μετά τη δημοσιοποίηση της πρόθεσης για το κλείσιμο του Σταθμού της Αιγείρας. Ο λόγος είναι προφανής, αφού όπως τονίζεται από πολλούς, η περιοχή είναι τεράστια και τα προβλήματα κλοπών και διαρρήξεων είναι καθημερινά φαινόμενα που έχουν αυξηθεί δραματικά το τελευταίο διάστημα. Αναμφισβήτητο παράδειγμα είναι το πρόσφατο επεισόδιο όταν το πρωί της 14ης Μαΐου δεκάδες κάτοικοι της περιοχής βρήκαν διερρηγμένα τα αυτοκίνητά τους. Οι περισσότεροι βέβαια τη γλίτωσαν με μικροζημιές από τα διαρρηκτικά εργαλεία και την αφαίρεση μικροαντικειμένων. Τύχη βουνό είχε όμως ο κάτοχος ενός Fiat Punto, αφού οι άγνωστοι κακοποιοί το πήραν μαζί τους από την Αιγείρα και το εγκατέλειψαν στην περιοχή Αγίας Βαρβάρας Αττικής, όπου ευρέθη μετά από ένα εικοσιτετράωρο.
Το γεγονός Πάντως της κατάργησης του Σταθμού χαρακτηρίζεται σοβαρό, τη στιγμή που υπήρχε αίτημα, εδώ και πολύ καιρό, της κοινότητας Αιγείρας για την αναβάθμισή του και την στελέχωσή του με περισσότερο δυναμικό και τεχνικό εξοπλισμό. Ήδη καταγράφονται οι πρώτες παρεμβάσεις προς το αρμόδιο Υπουργείο, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, το αίτημα για την επανεξέταση του θέματος θα περιλαμβάνει σε τελική ανάλυση την τοποθέτηση του νέου πολυδύναμου Αστυνομικού Τμήματος σε νευραλγικό σημείο της περιοχής.