1.1.11

ΙΑΝ. 2011 - Ληστεία στην Αιγείρα

Για τέταρτη φορά λήστεψαν την Εθνική !!!
Δεν είχαν πιάσει ακόμα δουλεία οι υπάλληλοι τής Εθνικής Τράπεζας στην Αιγείρα, όταν λίγα λεπτά πριν τις 8 το πρωί τής Δευτέρας 24 Ιαβουαρίου, έβλεπαν ένα τζιπ να «προσπαθεί» να μπει μέσω της τζαμαρίας στα ταμεία!!!

Επειδή όμως το τζιπάκι δυσκολευόταν να ανέβει, ο οδηγός του παίρνοντας επί τόπου στροφή κτύπησε με την όπισθεν το «αλεξίσφαιρο» γυαλί και οι τέσσαρις πάνοπλοι ληστές μπουκαρίσανε μέσα, πήραν (με το πάσο τους) 30000 περίπου ευρώ, αδιαφορώντας για το πλήθος που είχε συγκεντρωθεί απ’ έξω, μπήκαν σε ένα άλλο κλεμμένο αυτοκίνητο και έφυγαν προς Ακράτα. Το εγκατέλειψαν κάπου στο «Ατλάντικ», από εκεί πήραν άλλο κλεμμένο τζιπ το οποίο βρέθηκε πριν λίγο κάπου προς το Ξυλόκαστρο.
Αρχικά το χρηματικό ποσό που αποκόμισαν οι ληστές θεωρήθηκε πολύ μεγαλύτερο, αφού αυτόπτες μάρτυρες είδαν τους κουκουλοφόρους να “κουβαλάνε” μια τιγκαρισμένη μαύρη σακούλα σκουπιδιών και ένα μεγάλο κουτί (σιρτάρι)...
Εξάλλου λίγη ώρα πριν τη ληστεία, εθεάθησαν και τα τρία αυτοκίνητα της ληστείας (αυτό που παράτησαν έξω από το κατάστημα, το μικρό άσπρο που βρέθηκε στο Κράθιο -με το άδειο συρτάρι- και το μεγάλο μαύρο τζιπ που βρέθηκε στο Ξυλόκαστρο) σταματημένα στη Νέα Εθνική Οδό - 200 μέτρα ανατολικά τού κόμβου (διόδια Ακράτας), πράγμα που δείχνει την άριστη οργάνωση της ληστείας από τους δράστες οι οποίοι είχαν “χαρτογραφήσει” με κάθε λεπτομέρεια την ευρύτερη περιοχή.



Στο μικροσκόπιο της αντιτρομοκρατικής(;) οι ληστές τής Αιγείρας!


Στο μικροσκόπιο της αντιτρομοκρατικής έχουν μπει δυο ληστείες που έγιναν το τελευταίο διάστημα στην Αχαΐα, αλλά και άλλες πέντε που έχουν γίνει στο παρελθόν, αναφέρει το αστυνομικό ρεπορτάζ.
Εκτός, βέβαια, από την τεκμηρίωση που ακολουθεί, πρέπει να επισημανθεί ότι στην Αιγείρα τις επόμενες μέρες τής ληστείας, υπήρχε ισχυρή αστυνομική παρουσία, ειδικά στην περιοχή του Κριού ποταμού. Τα εντυπωσιακά μπλόκα που είχαν στηθεί μέχρι και τον Κόκκινο Βράχο(!), αν δεν είχαν σχέση με την απαγωγή Πακιστανού Ιμάμη από ομοεθνείς του ο οποίος βρέθηκε τελικά σε σπίτι στο Αίγιο, σίγουρα έψαχναν κάτι με άρωμα τρομοκρατίας...
Οι αστυνομικοί, λοιπόν, πιστεύουν ότι οι ληστές έχουν σχέση με το λεγόμενο “τρομοκρατικό ταμείο”. Η πρώτη που έχει μπει στο στόχαστρο της αντιτρομοκρατικής είναι αυτή που έγινε στις 21/1/11 σε υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην Πάτρα με λεία περίπου 500.000 ευρώ και η δεύτερη στην ΕΤΕ Αιγείρας.
Το γεγονός ότι οι ληστείες έγιναν με πανομοιότυπο τρόπο οδηγεί στο συμπέρασμα ότι οι δράστες ήταν οι ίδιοι ή μέλη της ίδιας ομάδας. Το ότι χρησιμοποιήθηκαν αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες που είχαν κλαπεί από διάφορες περιοχές της Αθήνας, μυρίζει τρομοκρατία, λένε οι αστυνομικοί.
Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. μετά την ανάλυση του τρόπου δράσης των ληστών εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο μία τουλάχιστον από τις ληστείες να σχετίζεται με προσπάθεια χρηματοδότησης ομάδων του εγχώριου «αντάρτικου πόλεων». Κοινό χαρακτηριστικό των δύο ληστειών είναι ότι χρησιμοποιήθηκαν σε αυτές συνολικά τρία αυτοκίνητα και μία μοτοσικλέτα που είχαν κλαπεί από διάφορες περιοχές της Αθήνας.
Οι ληστείες έχουν σημαντικές ομοιότητες με δύο άλλες με στόχο πάλι υποκαταστήματα της Εθνικής που σημειώθηκαν στις 25 Ιουνίου 2010 στην Πρέβεζα και στις 15 Οκτωβρίου στο Αγρίνιο. Και σε αυτές τις ληστείες οι δράστες ήταν δύο που φορούσαν κράνη, κρατούσαν βαριοπούλες και χρησιμοποίησαν κλεμμένη μοτοσικλέτα.
Στη ληστεία τής Αιγείρας αυτό που εντυπωσίασε τους αστυνομικούς ήταν ότι οι ληστές που μπήκαν με τα καλάσνικοφ στην τράπεζα ήταν τόσο ψύχραιμοι που περίμεναν αρκετή ώρα ώσπου να ανοίξει το χρηματοκιβώτιο...
Μετά την Αιγείρα μπαίνει στη λίστα με τις ύποπτες και αυτή στην Αμφίκλεια, αν και είχε κινήσει από την πρώτη στιγμή υποψίες, τώρα ο τρόπος δράσης μοιάζει πανομοιότυπος.
Παράλληλα ερευνώνται οι ληστείες που έγιναν από “ζευγάρια” δραστών σε Σχηματάρι, Διακοπτό, Καλάβρυτα και Αιγίνιο

Ιστορικό ληστειών στην ΕΤΕ Αιγείρας13 Δεκεμβρίου 1998 ώρα 1.04 μ.μ.
12 Ιανουαρίου 2007 ώρα 1.05 μ.μ.
27 Μαρτίου 2007 ώρα 12.55 μ.μ.
24 Ιανουαρίου 2011 ώρα 7.58 π.μ.