19.6.12

Εξετάστηκαν οι λόγοι καθυστέρησης των αποχετευτικών αγωγών απ’ το Λαμπίρι έως την Αιγείρα

Μια γενική επισκόπηση των έργων που υλοποιεί η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στον Δήμο Αιγιάλειας, με πόρους από το πρόγραμμα ΕΠΠΕΡΑ (Επιχειρησιακό Πρόγραμμα για το Περιβάλλον και την Αειφόρο Ανάπτυξη), έγινε, στις 19 Ιουνίου 2012, σε ευρεία σύσκεψη στην Περιφέρεια υπό την προεδρία του Περιφερειάρχη Απόστολου Κατσιφάρα.
Στη σύσκεψη, στην οποία μετείχε και ο Δήμαρχος Αιγιάλειας Στάθης Θεοδωρακόπουλος, εξετάστηκε η πορεία αλλά και οι λόγοι καθυστέρησης του έργου κατασκευής αποχετευτικών αγωγών απ’ το Λαμπίρι έως την Αιγείρα καθώς, αντιστοίχως, και του έργου κατασκευής εσωτερικών δικτύων αποχέτευσης λυμάτων στους παραλιακούς οικισμούς του Δήμου. Όπως είναι γνωστό και τα δυο έργα έχουν εξασφαλίσει χρηματοδότηση απ’ το πρόγραμμα ΕΠΠΕΡΑ, θα υλοποιηθούν απ’ την Περιφέρεια και ο συνολικός τους προϋπολογισμός προσεγγίζει τα 65 εκατομμύρια ευρώ.
Όπως αναφέρθηκε στη διάρκεια της σύσκεψης, αυτή τη στιγμή, εξαιτίας δικαστικών εκκρεμοτήτων και παρά την καλή προετοιμασία των Υπηρεσιών της Περιφέρειας, παρουσιάζονται αντικειμενικές δυσκολίες που καθυστερούν την έναρξη κατασκευής των έργων. Η Περιφέρεια, όπως τονίστηκε απ’ τον Περιφερειάρχη, έχει την ετοιμότητα ώστε αμέσως μετά την έκδοση των σχετικών δικαστικών αποφάσεων να μπουν τα έργα σε τροχιά κατασκευής και γρήγορης υλοποίησης. Η εντολή που δόθηκε απ’ τον Περιφερειάρχη προς τις Υπηρεσίες είναι να παρακολουθούν από κοντά, βήμα βήμα, την εξέλιξη των σχετικών υποθέσεων.  
«Πρόκειται για έργα που θ’ αναβαθμίσουν αποφασιστικά το Περιβάλλον και την ποιότητα ζωής των κατοίκων της Αιγιάλειας και παράλληλα θα ενισχύσουν με κρίσιμες υποδομές μιας ζώνη με ιδιαίτερο τουριστικό ενδιαφέρον και πολλές προοπτικές ανάπτυξης, κατά μήκος των ακτών της Αιγιάλειας», τόνισε ο κ. Κατσιφάρας.
Επίσης, στη διάρκεια της σύσκεψης ο Δήμαρχος Αιγιάλειας κ. Θεοδωρακόπουλος ενημερώθηκε από στελέχη της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας για την πορεία αξιολόγησης της πρότασης που έχει καταθέσει ο Δήμος στο πρόγραμμα Αστικών Αναπλάσεων, ύψους 3 εκατομμυρίων ευρώ.
Στη σύσκεψη μετείχαν, επίσης, οι Αντιπεριφερειάρχες Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος, Περιβάλλοντος και Υποδομών Νίκος Υφαντής, Οικονομικών και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργος Γεωργιόπουλος, η Εκτελεστική Γραμματέας της Περιφέρειας Διονυσία Μαράτου, υπηρεσιακά στελέχη κ.α.