21.7.13

Μαρινέλλα – Χατζής, Νταλάρας – Γλυκερία… «Αιγείρα γιοκ» και με απόφαση

21/7/13 7:42 μ.μ.
Συναυλίες ΓΙΟΚ και με τη …«βούλα»
Έπρεπε δηλ. να γράψουμε, αυτά που γράψαμε πριν μερικές ώρες, για την ακυρωθείσες συναυλίες της Αιγείρας και να μάθουμε από την κ. Πέπη Σπηλιωτοπούλου -την οποία ευχαριστούμε θερμά- ότι το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Αιγιαλείας εξέδωσε προ πενθημέρου ανακοίνωση (περί ματαίωσης των συναυλιών) η οποία δημοσιεύθηκε στην ηλεκτρονική εφημερίδα »Φιλόδημος»
Τη στιγμή που δεκάδες ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης σε όλη την Ελλάδα δημοσιεύουν ακόμα και σήμερα ως δεδομένες τις δύο συναυλίες, είναι τουλάχιστον άστοχη η ενέργεια του Δημοτικού φορέα να μην σταλεί η παρακάτω απόφαση προς όλα τα ΜΜΕ και πόσο μάλλον να ειδοποιηθούν τουλάχιστον από τις 9 Ιουλίου οι διοργανωτές και των δύο συναυλιών να αφαιρέσουν άμεσα την Αιγείρα από τα προγράμματά τους…
 --------------------------------------------------------------------------------
«Από το γραφείο του προέδρου του ΝΠΔΔ του Δήμου Αιγιαλείας κ. Κωνσταντίνου Κλάγκου, σχετικά με χτεσινό μας ρεπορτάζ για τη συναυλία Μαρινέλλας-Κ.Χατζή στην Αιγείρα στις αρχές Αυγούστου, λάβαμε την εξής επιστολή:
 Επί του ρεπορτάζ της ηλεκτρονικής εφημερίδας σας filodimos.gr της Δευτέρας 15 Ιουλίου (στήλη Exodos) έχουμε να παρατηρήσουμε τα παρακάτω:
Στη συνεδρίαση της 8ης Ιουλίου 2013 του Δ.Σ. του Νομικού μας Προσώπου συζητήθηκε μία έγγραφη πρόταση της εταιρείας ΤΑΜΑΡ Ο.Ε. ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΘΕΑΜΑΤΟΣ/ΑΦΟΙ ΤΑΓΑΡΗ Ο.Ε. για την παραχώρηση στην εταιρεία του Γηπέδου της Αιγείρας την Δευτέρα 19/8/2013 και την Τετάρτη 7/8/2013 για την πραγματοποίηση συναυλίας Μαρινέλλας – Χατζή (ρεσιτάλ). Ζητούσαν επίσης να στηθεί εξέδρα εντός του πλαστικού χλοοτάπητα του γηπέδου και να επιτραπεί να τοποθετηθούν πάνω στον χλοοτάπητα δύο χιλιάδες (2.000) καρέκλες για το κοινό.
Το Δ.Σ., με την σύμφωνη γνώμη τοπικών φορέων και παραγόντων, αποφάσισε ομόφωνα να δοθεί αρνητική απάντηση στο αίτημα αυτό λόγω ακαταλληλότητας του χώρου ως προς την κάλυψη των αναγκών περιφρούρησης, ασφάλειας, προστασίας και καθαριότητας του χλοοτάπητα.
Παρακαλούμε να δημοσιευθούν τα παραπάνω για την πλήρη ενημέρωση των αναγνωστών σας και την αλήθεια.    Ο πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. «Π.Π.Α.Κ.Π.Δ.Α.» Κωνσταντίνος Κλάγκος» filodimos.gr – Πέπη Σπηλιωτοπούλου
Ύστερα, λοιπόν  και από τα παραπάνω, συναυλίες ΓΙΟΚ και με τη …«βούλα»
--------------------------------------------------

21/7/13 9:42 π.μ.
Ας ενημερώσουν επιτέλους τον κόσμο, αν ακύρωσαν και για ποιο λόγο τις συναυλίες τής Αιγείρας…
Από το πρώτο κιόλας εικοσιτετράωρο, η ανάρτησή μας με την είδηση για τις δύο μεγάλες συναυλίες της Αιγείρας, πλησίασε τετραψήφιο αριθμό επισκεπτών. Πράγματι, πρωτόγνωρη για τα δεδομένα της Αιγείρας ήταν η αναγγελία, ότι τέσσερα από τα μεγαλύτερα ονόματα της Ελληνικής μουσικής σκηνής θα τραγουδούσαν δίπλα στις εκβολές του Κριού ποταμού!
«Αν και απίστευτο, μοιάζει αληθινό» έγραψα στις 16 Ιουλίου, παρουσιάζοντας την είδηση έξι μέρες μετά τη δημοσιοποίησή της από τους διοργανωτές, αφού δεν «ήθελα» να πιστέψω ότι τέτοια «events» μπορούν να συμβούν στην Αιγείρα που όλοι γνωρίζουμε.
Την Αιγείρα δηλ. που εδώ και πολλά χρόνια ευρίσκεται στον «αυτόματο πιλότο» με τους ελάχιστους ή ανύπαρκτους χώρους που μπορούν να φιλοξενήσουν με αξιοπρέπεια μεγάλες εκδηλώσεις, με ένα γήπεδο που αν ξεκίνησε να κατασκευάζεται από τα μέσα τής δεκαετίας του ’80 παραμένει ημιτελές και με ανύπαρκτους  χώρους στάθμευσης…
Μιλάω μόνα για πολιτιστικές εκδηλώσεις,  αφού κατά τα άλλα στην Αιγείρα ούτε καν «αυτόματος πιλότος»… υπάρχει.
Ήταν προφανές ότι το Δημοτικό «στάδιο» Αιγείρας, δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να φιλοξενήσει στις ελάχιστες κερκίδες και στο μισοκατεστραμμένο πλαστικό τάπητα, 3000 θεατές !
Απορία, όμως, δημιουργεί το γεγονός ότι 10 μέρες μετά την ανακοίνωση των δύο συναυλιών και ενώ αρκετοί είναι αυτοί που ρωτούν: «πού πωλούνται εισιτήρια στην Αιγείρα…»,  κανείς αρμόδιος δημοτικός φορέας δεν βγαίνει να ενημερώσει τον κόσμο, αν ακύρωσαν και για ποιο λόγο τις συναυλίες τής Αιγείρας.
Ας μας πουν, τέλος πάντων, η Αιγείρα είναι πράγματι η «Χώρα τού Ποτέ Ποτέ» ή ότι ο Νταλάρας, η Μαρινέλλα, ο Χατζής και η Γλυκερία θέλανε να τραγουδήσουν στον Αίγειρο Κομοτηνής και κατά λάθος επέλεξαν την Αιγείρα Αιγιαλείας…!
Με απλά λόγια: Να αγοράσουμε εισιτήρια ή να πάμε στο Σοφικό και στη Ανδραβίδα για να τους ακούσουμε;

16-7-13
Αν και απίστευτο, μοιάζει αληθινό… Στην Αιγείρα, Μαρινέλλα, Χατζής, Νταλάρας, Γλυκερία !!!
Σύμφωνα με τα προγράμματα που ανακοινώθηκαν πρόσφατα από τους διοργανωτές των συναυλιών σε όλη την Ελλάδα, η Αιγείρα είναι μέσα στα μέρη που θα επισκεφθούν οι συγκεκριμένοι καλλιτέχνες τον Αύγουστο
Λεπτομερέστερα:   
Την Τρίτη 6 Αυγούστου, στο γήπεδο της Αιγείρας η Μαρινέλλα και ο Κώστας Χατζής ενώνουν και πάλι τις δυνάμεις τους και μας ταξιδεύουν σε όλη την Ελλάδα.  Η βραδιά ξεκινά με τον Κώστα Χατζή να ερμηνεύει με την κιθάρα του και με τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο μερικά από τα πιο γνωστά και αγαπημένα τραγούδια  που έχει γράψει όπως το “Θυμάμαι”, το “Δεν είμ’ εγώ”, το “Σπουδαίοι άνθρωποι αλλά...”. Στη συνέχεια η Μαρινέλλα με το εκρηκτικό της ταμπεραμέντο τραγουδά τις μεγάλες τους επιτυχίες όπως “Σύνορα η αγάπη δεν γνωρίζει”, “Σ’αγαπώ ”, “Κι’ ύστερα”, “Πάρε με μαζί σου τσιγγάνε”, “Η αγάπη όλα τα υπομένει...” και πολλά άλλα.
Στο δεύτερο μέρος, αρχικά  η Μαρινέλλα και στη συνέχεια ο Κώστας Χατζής, συνοδευόμενοι από δεκαμελή ορχήστρα ερμηνεύουν τραγούδια από τους δίσκους Ρεσιτάλ και Ταμ-Ταμ ενώ η παράσταση κλείνει με τους δύο κορυφαίους καλλιτέχνες, ντουέτο,  σ’ ένα εντυπωσιακό και μαγευτικό φινάλε. Μαζί τους επί σκηνής οι εξαίρετοι μουσικοί: Νίκος Καπηλίδης – ντραμς, Μιχάλης Ευδαίμων – μπάσο, Γιάννης Καρακατσάνης – κρουστά, Κυριάκος Κοντάκης  - βιολί, Χριστόφορος Κροκίδης – κιθάρα, Γιώργος Παγιάτης  -πιάνο, Θανάσης  Τσαουσέλης – πλήκτρα, Σταύρος Ντούσκας – πνευστά.

Το Σάββατο 10 Αυγούστου, στον ίδιο χώρο,  ο Γιώργος Νταλάρας και η Γλυκερία θα παρουσιάσουν ένα αφιέρωμα στον μεγάλο Έλληνα συνθέτη Απόστολο Καλδάρα  Στο αφιέρωμα θα ερμηνεύουν τα έργα «Μικρά Ασία» σε στίχους Πυθαγόρα και «Βυζαντινός Εσπερινός» σε στίχους του Λευτέρη Παπαδόπουλου, καθώς και μια επιλογή απ’ τα αθάνατα λαϊκά τραγούδια του συνθέτη. Συναυλία-ταξίδι στην ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ σε μουσική Απόστολου Καλδάρα και στίχους Πυθαγόρα, ένα ολοκληρωμένο μουσικό έργο το οποίο μεταφέρει αριστουργηματικά, μνήμες, εικόνες και ήχους από τα τραγικά γεγονότα της Μικρασιατικής Καταστροφής, των αλησμόνητων πατρίδων, της προσφυγιάς, αλλά και τραγούδια λαϊκά του συνθέτη, βασισμένα στην παράδοση, τραγούδια της μνήμης, της χαράς και του πόνου. Συναυλίες περιπλανήσεις στο λαϊκό τραγούδι, στη ζωή των τόπων και των ανθρώπων μέσα από τους στίχους του Λευτέρη Παπαδόπουλου, της Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου και τόσων άλλων. «Η Σμύρνη Μάνα Καίγεται», «Μεσ’ του Βοσπόρου τα Στενά», «Καμπάνα του Εσπερινού», «Βάρα Νταγιερέ», «Το Κορδελιό», «Γιορτή Ζεϊμπέκηδων», αλλά και τα μεγάλα λαϊκά «Νύχτωσε χωρίς φεγγάρι», «Ένα τραγούδι απ’ τα’ Αλγέρι», «Αχ ο μπαγλαμάς», «Η Φαντασία», «Μην Κάνεις Όνειρα Τρελά», «Όποια και να ‘σαι», «Ας παν στην ευχή τα παλιά» και πολλά άλλα… Ο Γιώργος Νταλάρας, που έχει γαλουχηθεί με την πνευματικότητα και τον συναισθηματισμό της αυθεντικής Μικρασιάτικης παράδοσης και δημιουργίας και η Γλυκερία, που έχει ιδιαίτερα αγαπήσει και υποστηρίξει με τη φωνή της τα τραγούδια αυτά, συναντιούνται σ’ αυτό το ΑΦΙΕΡΩΜΑ στον Απόστολο Καλδάρα και με την αγάπη και την εμπειρία τους ζωντανεύουν τα μεγάλα τραγούδια του συνθέτη. Τους συνοδεύουν επί σκηνής 12 εξαιρετικοί σολίστες μουσικοί: Νίκος Ζέρβας-πλήκτρα, Τάκης Μπουρμάς-μπάσο, Χρήστος Ζέρβας και Κωνσταντίνος Φωτιάδης κιθάρα, Ανδρέας Κατσιγιάννης σαντούρι, Ντάσσο Κούρτι ακορντεόν, Αντώνης Καλιούρης - πνευστά, Νίκος Καραντζάς - κρουστά, Γρηγόρης Συντρίδης τύμπανα. Μπουζούκι: Γιώργος Μάτσικας και Γιώργος Ρόκας. Βιολί: Λευτέρης Ζέρβας.