27.11.13

Εμπορικός Σύλλογος Αν. Αιγιαλείας: «Σε ανθρώπινη παρέμβαση οφείλεται η κατολίσθηση στην Παλαιά Εθνική Οδό»

Την άμεση επίλυση του προβλήματος στην Παλαιά Εθνική (ανατολικά τού Πλατάνου), ζητά με έγγραφό της που απευθύνεται στον Δήμαρχο Αιγιαλείας και κοινοποιείται στον Αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας και στην Εισαγγελία Καλαβρύτων, η διοίκηση του Συλλόγου Εμπορικής και Τουριστικής Ανάπτυξης Ανατολικής Αιγιαλείας, τονίζοντας ότι δεν οφείλεται σε φυσικό γεωλογικό φαινόμενο αλλά σε ανθρώπινη παρέμβαση...
Αναλυτικότερα, το έγγραφο αναφέρει τα εξής:
 "Ακράτα, 26/11/2013
Παρακαλούμε όπως μεριμνήσετε άμεσα προς τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας ώστε να υπάρξει οριστική λύση στο πρόβλημα που δημιουργείται τον τελευταίο καιρό στην Π.Ε.Ο. Πατρών – Κορίνθου στην περιοχή της Παραλίας Πλατάνου, όπου σε τακτά χρονικά διαστήματα (δηλ. κάθε φορά που βρέχει) κλείνει ο δρόμος λόγω κατολίσθησης με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν οι διερχόμενοι οδηγοί (κάτοικοι και επισκέπτες) και να ταλαιπωρούνται για να φθάσουν στον προορισμό τους.
Επιπλέον οι επαγγελματίες της περιοχής πλήττονται οικονομικά διότι οι πελάτες και οι επισκέπτες τους δεν επιλέγουν την περιοχή είτε λόγω του παραπάνω προβλήματος είτε λόγω της ελλιπής σηματοδότησης που υπάρχει στον Κόμβο Πούντας – Καλαβρύτων για τους διερχόμενους οδηγούς από το Αίγιο, στους οποίους αναφέρει ότι ο δρόμος είναι κλειστός, πράγμα που δεν ισχύει αφού μπορούν να φθάσουν μέχρι την Παραλία Πλατάνου δεδομένου ότι το πρόβλημα είναι μετά την Παραλία Πλατάνου προς την κατεύθυνση για την Ακράτα.
Θα πρέπει λοιπόν να ληφθούν μέτρα, τα οποία θα αποκαταστήσουν εξ’ ολοκλήρου το πρόβλημα και όχι εν μέρει αφού σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων δεν οφείλεται σε φυσικό γεωλογικό φαινόμενο αλλά σε ανθρώπινη παρέμβαση. Αυτό έχει ως συνέπεια τον πλήρη αποκλεισμό της Παραλίας Πλατάνου για δεύτερη φορά μέσα σε ένα χρόνο, διότι όπως γνωρίζετε στις αρχές του χρόνου είχε ξανακλείσει σχεδόν τρεις μήνες η Π.Ε.Ο. Πατρών – Κορίνθου στην ίδια περιοχή αλλά σε άλλο σημείο δηλ. πριν τον Κόμβο Πούντας – Καλαβρύτων λόγω της εξέλιξης φυσικού φαινομένου.
Ευελπιστούμε ότι θα επιληφθείτε επί του θέματος το ταχύτερο δυνατό για την άμεση επίλυση του προβλήματος ώστε να μην οδηγηθούν τα πράγματα σε δυσάρεστες καταστάσεις, διεκδικώντας κάτοικοι και επαγγελματίες τα νόμιμα που δικαιούνται κατά παντός υπευθύνου."_