6.12.13

Εμπορικός Σύλλογος:«Με βομβαρδισμένο τοπίο μοιάζει η Παραλία Συλιβαινιωτίκων της Δ.Ε. Ακράτας».

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ και ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ:
Επιστολή προς Δήμαρχο Αιγιαλείας κ. Θεοδωρακόπουλο Ευστάθιο.
"Μετά την κακοκαιρία της περασμένης Τρίτης 3-12-2013, εξαιτίας των ισχυρών ανέμων και των τεράστιων κυμάτων, προκλήθηκαν σοβαρά προβλήματα στην παραλιακή ζώνη των περιοχών Αιγείρας, Ακράτας και Πλατάνου. Ιδιαίτερα στην Παραλία Συλιβαινιωτίκων, η οδός Αιγαίου και τα πεζοδρόμια καλύφθηκαν από πέτρες, ξύλα, λάσπες και αιχμηρά αντικείμενα, τα οποία ξέβρασε η θάλασσα Επιπλέον πλημμύρισαν ο δρόμος και τα παρακείμενα καταστήματα αφού τα νερά δεν μπορούσαν να υποχωρήσουν λόγω του ότι οι αποδέκτες όμβριων υδάτων ήταν κλειστοί.
Αναμέναμε λοιπόν ότι τρεις μέρες μετά οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου πράττοντας το αυτονόητο και το λογικό θα απομάκρυναν όλα τα φερτά υλικά από το δρόμο και τα πεζοδρόμια και θα αποκαθιστούσαν την κατάσταση, πράγμα που δυστυχώς δεν έχει γίνει εξ’ ολοκλήρου. Ως εκ τούτου η περιοχή συνεχίζει να μοιάζει με βομβαρδισμένο τοπίο και οι αγανακτισμένοι επαγγελματίες, ολομόναχοι προσπαθούν να απομακρύνουν τα υλικά αυτά (πέτρες, ξύλα, λάσπες κ.ά) και να αποκαταστήσουν τις ζημιές που υπέστησαν.
Σας εφιστούμε την προσοχή διότι εξαιτίας της τραγικής κατάστασης που επικρατεί ελλοχεύουν σοβαροί κίνδυνοι ατυχήματος για τους πεζούς και να προκληθούν περαιτέρω ζημιές στις βιτρίνες των καταστημάτων εξαιτίας των υλικών που εκτοξεύονται από τους διερχόμενους οδηγούς.
Ευελπιστούμε να ενεργήσετε άμεσα για την επίλυση του προβλήματος ώστε να επανέλθουν τα πράγματα στους φυσιολογικούς τους ρυθμούς, διαφορετικά παρακαλούμε όπως αναλάβετε τις ευθύνες σας σε περίπτωση ατυχήματος και ζημιών".