20.1.14

"Αδειούχος" φυλακών ο συλληφθείς στο Δερβένι


Ο 30άχρονος είχε διαπράξει άλλες δύο ένοπλες ληστείες στην Κορινθία, εκτός από τις τέσσερις στην Αχαΐα...
Εξακολουθεί, να παραμένει άφαντος ο 41άχρονος συνεργός...
Ο Αλβανός δράστης, είχε φύγει πριν 11 μήνες με άδεια από τις φυλακές Χανίων και συνελήφθη ύστερα από καταδίωξη στο  Δερβένι, μετά τη ληστεία στο Βραχάτι...
Εξιχνιάστηκαν, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών και του Αστυνομικού Τμήματος Χαλανδρίτσας, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, οι τέσσερις ένοπλες ληστείες που είχαν συμβεί το τελευταίο δεκαήμερο περίπου, στην Πάτρα και το Βασιλικό Αχαΐας και σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, σε βάρος ενός 30χρονου αλλοδαπού, υπηκόου Αλβανίας, για διάπραξη ενόπλων ληστειών κατ’ εξακολούθηση.
Η ίδια κατηγορία βαρύνει και έναν 41άχρονο ομοεθνή συνεργό του 30χρονου, που αναζητείται από τις αρχές, ενώ τα πλήρη στοιχεία του έχουν ταυτοποιηθεί.
Ειδικότερα, την (17.1.2014) το βράδυ, ο 30άχρονος αφού διέπραξε ληστεία σε πρατήριο υγρών καυσίμων στο Βραχάτι Κορινθίας, συνελήφθη μετά από καταδίωξη των αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, ενώ ο συνεργός του κατάφερε να διαφύγει. (Σχετικό ρεπορτάζ πιο κάτω)
Από την εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι οι δύο δράστες είχαν διαπράξει στην Αχαΐα τις εξής ληστείες:
 Την 10-1-2014 αργά το απόγευμα, στον Άγιο Βασίλειο Πατρών, ένοπλη ληστεία σε super market.
• Την 11-1-2014, αργά το απόγευμα, στα Ροΐτικα Πατρών, ένοπλη ληστεία σε super market.
• Την 12-1-2014, αργά το απόγευμα, στην Πάτρα, ένοπλη ληστεία σε πρατήριο υγρών καυσίμων.
• Την 13-1-2014, το απόγευμα, στο Βασιλικό Αχαΐας, ένοπλη ληστεία σε πρατήριο υγρών καυσίμων.
Επισημαίνεται ότι ο 30άχρονος αλλοδαπός, αναζητούνταν από τον περασμένο Μάιο, καθώς δεν είχε επιστρέψει στο Κατάστημα Κράτησης Χανίων, όπου ήταν κρατούμενος, ύστερα από τακτική άδεια που του είχε χορηγηθεί.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του 30άχρονου θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Πατρών, ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό του συνεργού του συνεχίζονται.
-----
 17-1-14 / 8 το βράδυ,  στο 103 χλμ της ΝΕΟ Αθηνών - Πατρών, στο Βραχάτι Κορίνθιας άγνωστο άτομο διέπραξε ένοπλη ληστεία σε πρατήριο υγρών καυσίμων και στη συνέχεια επιβαίνοντας σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο μαζί με σύνεργο του δεν σταμάτησαν σε αστυνομικό μπλόκο στο 142 χλμ στο κόμβο Δερβενίου, αλλά επιχείρησαν να διαφύγουν μέσω της παλαιάς εθνικής οδού.
Καταδιώχτηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις και ύστερα από 3 χιλιόμετρα έχασαν τον έλεγχο του οχήματος και εξετράπησαν.
Συνελήφθη ένας 27χρονος αλβανός στη κατοχή του οποίου βρέθηκε πιστόλι και τα χρήματα της ληστείας ενώ είναι σε εξέλιξη μεγάλη αστυνομική επιχείρηση για τον εντοπισμό του συνεργού του.