22.1.14

Κυνηγητό και σύλληψη στην Αιγείρα

Οι δράστες επιχείρησαν να αφαιρέσουν 600 ευρώ προσποιούμενοι τους εφοριακούς
Σήμερα (22-1-2013, ώρα 11.42 π.μ) ύστερα από κυνηγητό ύποπτου αυτοκινήτου στην Παλαιά Εθνική Οδό, ο οδηγός του προκειμένου να ξεφύγει από το περιπολικό που τον πλησίαζε και ενώ κατευθυνόταν προς τη γέφυρα του Κριού ποταμού, έστριψε με υπερβολική ταχύτητα στο δρόμο προς το γήπεδο της Αιγείρας, με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να "κρεμαστεί" στην κυριολεξία στο πρανές τής Γέφυρας. Το πλήρωμα του περιπολικού που τον ακολουθούσε συνέλαβε αμέσως τον οδηγό, ενώ η γυναίκα συνοδηγός κατάφερε να διαφύγει (προσωρινά) τρέχοντας παράλληλα τής κοίτης τού ποταμού.   Αναλυτικότερα, η επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας, αναφέρει τα εξής:
Συνελήφθησαν σήμερα (22-1-2014) το μεσημέρι, στην Αιγείρα Αχαΐας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ακράτας, ένας 44χρονος ημεδαπός άνδρας και μία 33χρονη Ρουμάνα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη απάτης και απείθειας.
Ειδικότερα οι δύο δράστες ενεργώντας από κοινού, μετέβηκαν στους Αμπελόκηπους Αχαΐας, όπου προσποιούμενοι τους εφοριακούς, με την πρόφαση της επιστροφής χρημάτων από εκκαθάριση φορολογικής δήλωσης, αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν από 67χρονη ημεδαπή το χρηματικό ποσό των 600 ευρώ.

Για την διερεύνηση του περιστατικού οι αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Ακράτας, ενήργησαν άμεσα συντονισμένες αναζητήσεις, εντοπίζοντας το όχημα των δραστών λίγη ώρα αργότερα, στην Αιγείρα και επιχείρησαν να το ελέγξουν.
Στη θέα των αστυνομικών, οι δράστες ανέπτυξαν ταχύτητα προσπαθώντας να διαφύγουν, αλλά εγκατέλειψαν το όχημα τους, όταν προσέκρουσαν στη γέφυρα του ποταμού Κριού και συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς μετά από πεζή καταδίωξη.
Στην κατοχή των δύο συλληφθέντων οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν το χρηματικό ποσό των 730 ευρώ και δύο κινητά τηλέφωνα, ενώ κατασχέθηκε και το όχημα τους ως μέσο τέλεσης αδικήματος.
Υπογραμμίζεται ότι σε βάρος του 44χρονου έχει σχηματιστεί δικογραφία, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών, ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης που εξαπατούσε ηλικιωμένους, στην Αττική και σε διάφορες περιοχές της Στερεάς Ελλάδας, της Πελοποννήσου και της Κρήτης.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαβρύτων, ενώ οι έρευνες των αστυνομικών για εμπλοκή τους σε παρόμοια αδικήματα βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.
Σημειώνεται ότι στη σύλληψη των δραστών συνέβαλλε σημαντικά η έγκαιρη καταγγελία του περιστατικού από συγγενικά πρόσωπα της παθούσας, με αποτέλεσμα την άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών για τον εντοπισμό των δραστών.