18.2.14

Κατεδάφιση Γέφυρας στην Αρχαία Κόρινθο

Κυκλοφοριακές Παρακάμψεις στο ύψος του Ανισόπεδου Κόμβου της Αρχαίας Κορίνθου (ΧΘ 87+480) λόγω κατεδάφισης της Γέφυρας του Κόμβου
Την προσεχή Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014 (από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη και καθ’ όλο το 24ωρο της Πέμπτης), θα εφαρμοσθούν κυκλοφοριακές παρακάμψεις στο ύψος του Ανισόπεδου Κόμβου της Αρχαίας Κορίνθου (ΧΘ 87+480), προκειμένου να εκτελεσθούν εργασίες κατεδάφισης της υφιστάμενης Γέφυρας από τον αρμόδιο Κατασκευαστή (ΤΕΡΝΑ, μέλος Κ/Ξ ΑΠΙΟΝ ΚΛΕΟΣ).
Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια των εργασιών κατεδάφισης (24ωρο Πέμπτης 20 Φεβρουαρίου 2014) η κυκλοφορία του κυρίως ρεύματος (προς Αθήνα και προς Πάτρα) θα διεξάγεται κανονικά μέσω των κλάδων (εισόδου και εξόδου) του Ανισόπεδου Κόμβου.
Επιπλέον, από την Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014 και για όσο διάστημα απαιτηθεί για την Κατασκευή της νέας Γέφυρας (εκτιμάται διάστημα 4 μηνών), η κυκλοφορία που αυτή εξυπηρετούσε (από/προς Κόρινθο και Αρχαία Κόρινθο), θα εξυπηρετείται μέσω παρακάμψεων από τον προηγούμενο κόμβο Κορίνθου (Εξαμιλίων), τμήμα της Ε.Ο. Κορίνθου-Άργους, τον κόμβο Σολωμού της Ν.Ε.Ο. Κορίνθου-Τρίπολης, καθώς και τμήματα του βόρειου και νότιου παράδρομου της Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Κορίνθου, όπως φαίνεται στο κατωτέρω σχηματικό διάγραμμα.
Σημειώνεται ότι η κυκλοφορία που εξυπηρετείται από τους κλάδους του Ανισόπεδου Κόμβου δεν επηρεάζεται και θα διεξάγεται κανονικά.