11.5.15

Συνάντηση προέδρου Διαζώματος και Αντιπεριφερειάρχη

Συνάντηση με τον πρόεδρο της Κίνησης Πολιτών «Διάζωμα» Σταύρο Μπένο είχε σήμερα ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Γιώργος Αγγελόπουλος προκειμένου να συζητηθεί η συνεργασία μεταξύ της Περιφέρειας και του Σωματείου και η δημιουργία νέων συνεργιών στο πλαίσιο της ανάδειξης της πολιτιστικής κληρονομιάς της Δυτικής Ελλάδας.
Στο επίκεντρο της συνάντησης, στην οποία συμμετείχε και η διευθύντρια της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής Άλκηστις Σταθοπούλου, τέθηκε η ανάδειξη, η σύνδεση, η προσβασιμότητα και η ενοποίηση αρχαιολογικών χώρων των περιοχών σε Αχαΐα και Ηλεία κατά μήκος της Ολυμπίας Οδού, καθώς και η περαιτέρω ανάδειξη των σημαντικών σημείων αρχαιολογικού ενδιαφέροντος στην Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας.
Επιπλέον, συζητήθηκε η δυνατότητα ένταξης μείζονος σημασίας έργων για την ανάδειξη των μνημείων και των αρχαιολογικών σημείων στη νέα Προγραμματική Περίοδο.
«Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχει θέσει ως προτεραιότητα την ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και μέσα από συνέργιες επιδιώκουμε, κυρίως, να προσφέρουμε στους συμπολίτες και τους επισκέπτες μας την ιστορία και τη γνώση τόσων αιώνων, τα οποία είναι ανοικτά και προσβάσιμα για το κοινό» υπογράμμισε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Αγγελόπουλος