4.11.15

Ο Χειρουργός Παν. Γιαννόπουλος μιλά για την Κούνεβα στην Βουλγαρική τηλεόραση

Με τη συμμετοχή και του καθηγητή χειρουργικής Παναγιώτη Γιαννόπουλου, συνεχίζονται τα γυρίσματα του αφιερώματος της Βουλγάρικης Τηλεόρασης στη γνωστή Ευρωβουλευτή Κωνσταντίνα Κούνεβα.
Συγκεκριμένα, σήμερα  (4-11-15), το τηλεοπτικό συνεργείο από τη γείτονα χώρα βρέθηκε στο γραφείο του κ. Γιαννόπουλου στο Ιατρικό Κέντρο, όπου τού ζητήθηκε να μιλήσει για την αποκατάσταση της υγείας τής Κούνεβα.

Ως γνωστό, στις 22 Δεκεμβρίου 2008 και ενώ η Κ. Κούνεβα επέστρεφε από τη δουλειά της, δέχτηκε επίθεση από δύο αγνώστους, που την περιέλουσαν με βιτριόλι και την υποχρέωσαν να το καταπιεί, προκαλώντας απώλεια της όρασης από το ένα μάτι και ζημιές σε εσωτερικά όργανα (οισοφάγο).
Το πολύ σοβαρό πρόβλημα που αντιμετώπιζε στον κατεστραμμένο οισοφάγο, κινητοποίησε διάφορες ανθρωπιστικές οργανώσεις, οι οποίες απευθύνθηκαν στον συντοπίτη μας καθηγητή χειρουργικής και διευθυντή του τμήματος οισοφάγου στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών Παναγιώτη Γιαννόπουλο, ζητώντας του να συνδράμει στην αποκατάσταση λειτουργίας του πεπτικού συστήματος της παθούσας. 
Ο κ. Γιαννόπουλος ανταποκρίθηκε άμεσα και αφού κλήθηκε στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, συμμετείχε σε ιατρικό συμβούλιο, στο οποίο αξιολογήθηκε η κατάσταση της ασθενούς και αποφασίστηκε να τού ανατεθεί η δύσκολη (λόγω σοβαρών εγκαυμάτων στο λαιμό) εγχείρηση αλλαγής οισοφάγου. 
Έτσι, την Τετάρτη 25 Μαρτίου 2008, ο Παναγιώτης Γιαννόπουλος χειρούργησε την Κωνσταντίνα Κούνεβα με τη συμμετοχή των ιατρών της Β΄ χειρουργικής τού “Ευαγγελισμού” στην οποία ήταν διευθυντής πριν μερικά χρόνια.
Η Κωνσταντίνα Κούνεβα γεννήθηκε το 1964 στην πόλη Σιλίστρα της Βουλγαρίας. Σπούδασε ιστορία και αρχαιολογία στο πανεπιστήμιο του Βέλικο Τάρνοβο. Μετανάστευσε στην Ελλάδα το 2001 για λόγους υγείας του τότε τετράχρονου γιου της. Από την 1η Ιουλίου 2014 είναι Ευρωβουλευτής τού ΣΥΡΙΖΑ.