ΝΕΟ

Συλλογος Εθελοντων Αιμοδοτων Ανατολικης Αιγιαλειας «Ο ΔΕΣΜΟΣ»

Εθελοντική Αιμοδοσία Κυριακή 17/12/17 – Κ. Υγείας Ακράτας 08:30–13:00. Αυτές τις γιορτές κάνε ένα δώρο ζωής – Είναι μεγάλη ανάγκη. Αν είσαι νέος ελπίζουμε στην ενεργητικότητά σου, αν είσαι γονιός στην ιδιαίτερη ευαισθησία σου. Ας «θυσιάσουμε» όλοι ένα Σάββατο που δε θα βγούμε ή δε θα πιούμε, ακόμα και τις αγροτικές εργασίες μας το πρωί της Κυριακής, που λόγω εποχής έχουμε, για να κρατήσουμε ανθρώπους στη ζωή. Σε αυτούς τους ανθρώπους που μάχονται, αξίζει οι γιορτές να είναι όσο το δυνατόν πιο ξέγνοιαστες. Τηλ: 6944428678, seadesmos@gmail.com

10 Δεκ 2015

Το 1ο Πανελλήνιο Βραβείο ποίησης στον Παναγιώτη Κουμπούρα

Στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Λευκάδας (5-12-2015), πραγματοποιήθηκε η απονομή βραβείων τού 1ου Πανελλήνιου Ποιητικού Διαγωνισμού, που συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Λευκάδας, η Εταιρία Ελλήνων Λογοτεχνών και ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Λευκάδας.
Ο δήμαρχος Λευκάδας κ. Κωνσταντίνος Δρακονταειδής απένειμε το 1ο Πανελλήνιο Βραβείο στον φιλόλογο και Διευθυντή τού Λυκείου Ακράτας Παναγιώτη Κουμπούρα, ενώ ο αντιδήμαρχος κ. Σπύρος Αρβανίτης, παρουσίασε το βιογραφικό του βραβευθέντος.
Την Εταιρία Ελλήνων Λογοτεχνών εκπροσώπησε ο πρόεδρός της κ. Κώστας Καρούσος και το Πνευματικό Κέντρο Λευκάδας.
Σε δηλώσεις του ο κ. Κουμπούρας, εξήρε «την υποδειγματική φιλοξενία όλων των βραβευθέντων από τον Δήμο Λευκάδας, καθώς περιελάμβανε δωρεάν διαμονή στο πολυτελές ξενοδοχείο ΛΕΥΚΑΣ και συνεστίαση με δείπνο στο Κέντρο διασκέδασης Μπουράνο . Η ηλιόλουστη Λευκάδας, το νησί ποίημα όπως δίκαια την αποκαλούν , απέδειξε ότι θα βγει ισχυρή και απέναντι στο χτύπημα του Εγκέλαδου , αλλά και απέναντι στα χτυπήματα των δύσκολων καιρών, που βιώνουμε ως χώρα».
Όλοι οι βραβευθέντες τού 1ου Πανελλήνιου Ποιητικού Διαγωνισμού
1ο Βραβείο: Παναγιώτης Κουμπούρας («Φωτεινός») με το ποίημα Αστερισμός της αγάπης
2ο Βραβείο: Θεόδωρος Σίδερης («Αθανίτης») με το ποίημα Στο ακρωτήριο
3ο Βραβείο: Ελένη Αντωνίου-Κωνσταντίνου («Λαμπηδόνα») με το ποίημα Και το σκοτάδι υποτάχτηκε στο φως
1ος Έπαινος: Κώστας Σώκος («Ωρίων») με το ποίημα Αγάπη και φως
2ος Έπαινος: Καλλιόπη Δημητροπούλου («Καλυψώ») με το ποίημα Φωτός και αγάπης στέμμα
3ος Έπαινος: Γεώργιος Μπίμης («Πλούταρχος») με το ποίημα Αλώβητο μίσος

Ανατολική Αιγείρα... Drone !