29.3.16

Νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, λόγω έργων, στη Λυγιά

 Επέκταση Υφιστάμενης Κυκλοφοριακής Ρύθμισης Μακράς Διάρκειας στη Ν.Ε.Ο. Κορίνθου - Πατρών στην περιοχή του ποταμού Δερβενιώτη λόγω εργασιών κατασκευής
Η υφιστάμενη κυκλοφοριακή ρύθμιση μακράς διάρκειας επί της Ν.Ε.Ο. Κορίνθου-Πατρών στην περιοχή της Λυγιάς, από τις 30.03.2016 θα επεκταθεί σε μήκος και θα εκτείνεται συνολικά από τη Χ.Θ. 136,100 έως τη Χ.Θ. 140,650.
Στο εν λόγω τμήμα, η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται σε μια λωρίδα κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση πλάτους 3,25 μ., με ενδιάμεση λωρίδα πλάτους 3,00 μ. η οποία κατά τις περιόδους υψηλού κυκλοφοριακού φόρτου θα διατίθεται στην κατεύθυνση αιχμής, ενώ ειδικά στην περιοχή του ποταμού Δερβενιώτη, θα διεξάγεται μέσω της νέας προσωρινής γέφυρας του ποταμού, σε μια λωρίδα κυκλοφορίας πλάτους 3,80 μ. ανά κατεύθυνση και ενδιάμεσο κενό πλάτους 0,60μ. επί του οποίου τοποθετούνται εύκαμπτοι οριοδείκτες και κατά τις περιόδους υψηλού κυκλοφοριακού φόρτου θα διατίθεται μία επιπλέον λωρίδα στην υφιστάμενη γέφυρα.
H ανωτέρω επέκταση της κυκλοφοριακής ρύθμισης είναι απαραίτητη, προκειμένου να εκτελεστούν εργασίες κατασκευής τοίχου αντιστήριξης καθώς και της γέφυρας του ποταμού Δερβενιώτη από τον αρμόδιο Κατασκευαστή (ΟΛΥΜΠΙΑ JV, μέλος της Κ/Ξ ΑΠΙΟΝ ΚΛΕΟΣ).