28.6.16

Με επιτυχία η “11η ΑΝΑΒΑΣΗ ΑΡΧΑΙΑΣ ΑΙΓΕΙΡΑΣ”

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η “SEAJET – 11η ΑΝΑΒΑΣΗ ΑΡΧΑΙΑΣ ΑΙΓΕΙΡΑΣ” το Σαββατοκύριακο 25 & 26 Ιουνίου. Τον αγώνα διοργάνωσε Η ΦΙΛ.Μ.Π.Α. (Φίλοι Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Πάτρας) και προσμετρούσε στο Κύπελλο Νοτίου Ελλάδος. Παρόλες τις άστατες καιρικές συνθήκες, τα δοκιμαστικά του Σαββάτου και ο αγώνας της Κυριακής πραγματοποιήθηκαν με στεγνό οδόστρωμα, δίνοντας την ευκαιρία σε αγωνιζόμενους και θεατές να απολαύσουν τα περάσματα των αυτοκινήτων. 
Γρηγορότερος της ημέρας ήταν ο Παναγιώτης Παρθένης ο οποίος ήταν και πρώτος για την κατηγορία Formula Saloon Turbo με Mitsubishi Evo 9. Για την ίδια κατηγορία την δεύτερη θέση κατέλαβε ο Καμπέρος Ουίλιαμ με Ford Escord MKII ενώ την τρίτη θέση κατέκτησε ο Ζακυνθινός Γερολυμάτος Χριστόφορος με Toyota Starlet.
Στην ατμοσφαιρική Formula Saloon το πρώτο σκαλί του βάθρου ανήκει στον Καμπέρο Άλεξ με Citroen Saxo Vts. Στο δεύτερο σκαλί ανέβηκε πλαγιολισθαίνοντας ο Κανδηλάς Ανδρέας με BMW E30 και στο τρίτο σκαλί, ο πρωτοεμφανιζόμενος σε αγώνα ανάβασης, Εγγλεζόπουλος Μανώλης και αυτός με εντυπωσιακές γωνίες με το BMW E36 M3.
Έως τα 1400cc ο πατρινός Σουλάνης Γιάννης ήταν ο πιο γρήγορος επιστρέφοντας μετά την αποχή του, κάνοντας πολύ γρήγορα περάσματα με το Suzuki Swift Gti. Στην δεύτερη θέση κατετάγη ο Μπόμπης Νικόλας με Rover MG ZR 105. Τρίτος ήταν ένας νέος οδηγός ο Παναγόπουλος Ζαχαρίας με Fiat Cinquecento.
Στο νήμα κρίθηκε ο νικητής για τα 1401cc έως 1600cc. Η κόντρα μεταξύ Αυγερόπουλου και Παπαδάτου άναψε από τα δοκιμαστικά του Σαββάτου. Τελικά επικράτησε ο Παπαδάτος Ρένος με μόλις 0,37 δευτ διαφορά, κάνοντας την αντεπίθεσή του στο δεύτερο σκέλος και ενώ προηγείτο ο Αυγερόπουλος Χρήστος μέχρι εκείνη την στιγμή, και οι δύο με Peugeot 106 S16. Στη τρίτη θέση τερμάτισε ο Καλούδης Διονύσης με Peugeot 205 Maxi.
Στην κατηγορία των 1601 έως 2000cc ο “μπουκαδόρος” Χατούπης Σταύρος με το Opel Corsa B Kitcar έκανε την καλύτερη επίδοση και βρέθηκε στην πρώτη θέση. Ο Τζικόπουλος Παντελής με το Ford Escort MKII τερμάτισε δεύτερος ενώ στην τρίτη θέση συναντάμε τον Κολοκυθά Βασίλη με Peugeot 1 06 S16 (Α7).
ΠΗΓΗ time2rally.gr