28.9.16

Ενισχύεται η ασφάλεια σε Ε. Ο. Πούντα - Καλάβρυτα και Καλάβρυτα - Χιονοδρομικό Κέντρο

 Συνεχίζονται με γοργούς ρυθμούς οι εργασίες για την σνίσχυση της οδικής ασφάλειας στις Επαρχιακές οδούς Πούντα – Καλάβρυτα και Καλάβρυτα – Χιονοδρομικό Κέντρο.
Έπειτα από την αποκατάσταση του ασφαλτοτάπητα (με απόξεση, φρεζάρισμα παλαιού φθαρμένου ασφαλτοτάπητα και κατασκευή ασφαλτικής ισοπεδωτικής στρώσης) σε τμήματα των ανωτέρω οδών, αυτές τις μέρες εκτελούνται εργασίες διαγράμμισης, ολοκληρώνοντας την προσπάθεια για συντήρηση / αποκατάσταση του πολυσύχναστου αυτού οδικού άξονα και τη ασφαλή μετακίνηση των πολιτών στην πόλη των Καλαβρύτων και το χιονοδρομικό κέντρο Χελμού.
Οι εργασίες διαγράμμισης εκτελούνται στο πλαίσιο δυο έργων που υλοποιούνται αυτή τη στιγμή από τη Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας: «Συντήρηση Οδού Πούντα – Καλάβρυτα ετών 2015-2016», προϋπολογισμού 1,5 εκατομμυρίων ευρώ και «Συντηρήσεις, Αποκαταστάσεις στις Επαρχιακές Οδούς Δήμου Καλαβρύτων», προϋπολογισμού 500.000 ευρώ.
«Οι ανωτέρω παρεμβάσεις αποτελούν τμήμα μιας συνολικής προσπάθειας με επίκεντρο τον πολίτη και την ασφαλή μετακίνησή του στο επαρχιακό οδικό δίκτυο του Νομού μας. Ήδη υλοποιούνται και θα συνεχίσουν να γίνονται παρεμβάσεις οδικής ασφάλειας και έργα σε όλους τους Δήμους», δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος, με αφορμή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με τεχνικά κλιμάκια για την πορεία των έργων.