13.9.17

Σε λειτουργία και τα πλευρικά διόδια, Δερβένι - Ακράτα - Καλάβρυτα

 Εφαρμογή των τελικών διοδίων στο νέο αυτοκινητόδρομο Κορίνθου- Πατρών
Από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης 13 προς Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2017τίθεται σε πλήρη εφαρμογή το σύστημα διοδίων στο νέο αυτοκινητόδρομο Κορίνθου–Πατρών. Συγκεκριμένα, τίθενται σε λειτουργία:


  • Ο υφιστάμενος μετωπικός σταθμός του Ρίου στην κατεύθυνση προς Πάτρα (έως τώρα λειτουργούσε μόνο προς Αθήνα)
  • Ο νέος μετωπικός σταθμός διοδίων στον Ελαιώνα Αιγιάλειας (πρόκειται για τον μοναδικό νέο μετωπικό σταθμό του αυτοκινητόδρομου)
  • Δεν υπάρχει καμία αλλαγή στις χρεώσεις των Μετωπικών Σταθμών Διοδίων Ελευσίνας, Ισθμού και Κιάτου. Αναλυτικά οι τιμές όλων των διοδίων ανά σταθμό διοδίων και κατηγορία οχήματος διαμορφώνονται ως εξής:
    Ειδικά για τον μετωπικό σταθμό του Ρίου, σημειώνεται πως μετά την ολοκλήρωση του κόμβου Ρίου οι τιμές των διοδίων θα διαμορφωθούν ως εξής:
    Συνεπώς, η συνολική χρέωση, ενδεικτικά για τα επιβατικά αυτοκίνητα για το σύνολο των 201,5χλμ. είναι 11,50€ και θα ισχύει για όλη τη διάρκεια της παραχώρησης με ετήσια αναπροσαρμογή μόνο λόγω πληθωρισμού.
    Παράλληλα, τίθενται σε λειτουργία τέσσερις νέοι πλευρικοί σταθμοί διοδίων: Δερβένι, Ακράτα, Καλάβρυτα, Δρέπανο. Όλοι οι πλευρικοί σταθμοί διοδίων λειτουργούν με μηχανήματα Αυτόματης Πληρωμής ή με Χρήση Πομποδέκτη.