22.11.16

Η Ανεράιδα του Χελμού… Κυκλοφορία νέου βιβλίου τής Αναστασίας Ευσταθίου

Στα φθινοπωρινά ντύθηκε το ενδέκατο βιβλίο "Η νεράιδα του Χελμού", τής Αναστασίας Ευσταθίου, για να συναντήσει το αναγνωστικό κοινό με αριθμό κυκλοφορίας ΙSBN: 978-618-5151-27-0 από τις εκδόσεις "Κόκκινη Κλωστή Δεμένη".
Πρόκειται για μια ιστορία που μιλά για την αγάπη που έχει ο πρωταγωνιστής του παραμυθιού, το ξωτικό Γερακάρι για τη Νηρηίδα, την ανεράιδα του, την κόρη του Χελμού. Γι’ αυτή την αγάπη τα βάζει με τα στοιχειά της φύσης. Ένα παραμύθι που μπορούν να διαβάσουν μικροί και μεγάλοι αναγνώστες.
Εμπνεύστηκα την ιστορία από τα γενέθλια της λίμνης. Το 2013 έκλεισε έναν αιώνα ζωής.
Στις 55 σελίδες του το βιβλίο περιγράφει τη δημιουργία της λίμνης Τσιβλού. Η πλοκή ακολουθεί το χρονικό της κατολίσθησης μέχρι τη δημιουργία της λίμνης με τη διαφορά ότι διάλεξα το δρόμο της παραμυθίας για να αφηγηθώ τα γεγονότα. Τα ονόματα των πρωταγωνιστών και οι «συγγενείς» τους είναι παρμένα από τη μυθολογία, την τοπική ιστορία αλλά και από τοπωνύμια της περιοχής. Μπορεί κανείς να βρει πληροφοριακά στοιχεία για τη λίμνη και την ιστορική Νωνάκριδα και παράλληλα να κάνει ένα μαγικό ταξίδι στην ιστορία, στη λαϊκή παράδοση, στη φύση.
Ο μαγικός φακός του Ανδρέα Μεσσίνη δημιούργησε ατμοσφαιρικά τοπία με φόντο τον έναστρο Αχαιό ουρανό.
Ευελπιστώ η ιστορία μου να συγκινήσει τους αναγνώστες κάθε ηλικίας, καταλήγει η συγγραφέας.
Από τις 18 Νοεμβρίου στα βιβλιοπωλεία. Το βιβλίο διατίθεται και ηλεκτρονικά: http://kokkiniklostibooks.gr/contact.php